• Uncategorized

Curiozități despre limba germană – 2

#1- Numele „Germania” provine din latina germană, numele roman pentru țările din nordul Alpilor, unde trăiau triburile barbare.

#2- Negarea  Holocaustului este considerată crimă în Germania.

#3- Zoologischer din Berlin este cea mai mare grădină zoologică din lume, atât din punct de vedere al numărului de specii (1500) cât și al populației de animale (14.000). Germania se mândrește cu peste 400 de grădini zoologice.

#4- Limba germană este limba oficială a cinci țări: Germania, Elveția, Austria, Luxemburg și Liechtenstein.

#5- Germania este considerată  țara muzicienilor, poeților și gânditorilor. Bach, Beethoven și Goethe erau toți germani, precum Handel, Schumann, Mendelssohn, Brahms și Wagner.
Unii dintre cei mai mari filosofi ai lumii au fost, de asemenea, germani, inclusiv Kant, Hegel, Schopenhaue, Nietzsche și Heidegger.

#6- În Bavaria, berea este considerată hrană de bază, precum pâinea, nu alcool.

#7- Germania este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume. Cele mai bine vândute mărci sunt Volkswagen, Mercedes, Audi și BMW. Volkswagen Golf este cel mai vândut model de automobil din lume.

#8- În Germania se obișniește să se numere minutele până la următoarea oră. Dacă întrebați un german, in limba germană cât e ceasul și spune “trei treizeci”, de fapt, ora este 2:30.

#9- Este al doilea mare consumator de bere pe cap de locuitor din lume, după Republica Cehă.

#10- Majoritatea taxiurilor din Germania sunt Mercedes.

#11- Berlinul este al treilea oraș cu cele mai multe cupluri de acelasi s€x din Europa, după Londra și Amsterdam.

#12- Unul din șase cetățeni americani susține că are un strămoș german, ceea ce constituie cel mai mare grup de descendenți, conform recensământului din 2010.
Americani celebri cu origine germană sunt:  Sandra Bullock, Ben Affleck, Uma Thurman, Jessica Biel, David Letterman, J. Henry Heinz, Oscar Mayer, John Steinbeck, și Walt Disney.

#13- Fotbalul este cel mai popular sport din țară. Asociația de Fotbal din Germania are peste 6 milioane de membri înregistrați (aproximativ 8% din populație) în aproximativ 26.000 de cluburi, mai mult decât orice altă țară.

#14- Trabant, celebra mașină din Germania de Est înseamnă  „satelit” in limba germană, fiind un tribut adus primului satelit sovietic care a fost lansat în spațiu în 1957.

#15- Germania are peste 150 de castele. Castelul Disney fiind o copie a castelului Neuschwanstein din Bavaria.

#16- Cel mai lung cuvânt utilizat în prezent în limba germană este Rechtsschutzversicherungsgesellschaften, ceea ce înseamnă „societăți de asigurări care oferă protecție”.

#17- Festivalul Oktoberfest din München datează din 1810 și a fost anulat doar de 24 de ori, în special din cauza izbucnirii epidemiilor și a războiului.

#18- A fost fost prima țară din Europa care a adoptat ora de vară, în 1916 în timpul Primului Război Mondial.

#19- Autobahnul german este cea mai veche rețea de autostrăzi din lume. Prima secțiune a fost finalizată în 1932. Este, de asemenea, singura din Europa fără limită de viteză.

#20- Cea mai înaltă catedrală din lume este în Ulm, Germania, având  161 de metri.

#21- Cetățenii din Hamburg, sunt cunoscuți ca Hamburgeri, dar celebrul fel de mâncare tip fast-food a apărut in sec XII, când tătarii au strâns bucăți de carne de vită între șeile cailor.

#22- Deși a pierdut două razboaie mondiale, are cea mai puternică economie din Europa.

#23- Pernele sunt considerate „arme pasive” în Germania

#24- Apa de colonie este un parfum realizat inițial în Köln, Germania.

#25- Este un stat federal împărțit în 16 regiuni (landuri), fiecare cu guvern propriu.

Învață Germană Fără Profesor

Această pagină este creată și dedicată persoanelor care vor să studieze si să învețe Limba Germană. Cursurile noastre video sunt gratuite și pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile video conțin lecții pentru a ușura munca persoanelor dornice de a studia și învăța. Important! Nu oferim nici un fel de asigurari și nu garantăm nimic, videoclipurile și articolele de pe acest pagină au scop informativ. EN: We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the videos and articles on this page are for informational purposes.

You may also like...

%d bloggers like this: