• Uncategorized

Curiozități despre limba germană -3

1. Știați că Germania este cea mai mare țară ca număr de locuitori din U.E., având peste 81 de milioare de oameni?

2. Berlinul este de circa 9 ori mai mare ca suprafață decât Parisul, având o suprafață de 891 kilometri pătrați. De asemenea, aceasta aici se găsesc mai multe poduri decât în Veneția.

3. Știați că în Germania există peste 300 tipuri de pâine?

4. În Germania, nu există pedepse pentru cei care incearcă să evadeze din inchisoare, deoarece se consideră că este la baza firii umane să fii liber.

5. Descendenții soției ofițerului nazist Joseph Goebbels, sunt acum una dintre cele mai bogate familii din Germania.

6. ȘPrima revistă din lume a apărut în Germania în anul 1663.

7. După Primul Război erau așa de puțini bărbați, încât exista în Germania un bărbat la 3 femei.

8. În Germania, există o lege ce pedepsește șoferii care rămân fără benzină pe autostrăzi.

9. Hamburgerii sunt originari din orașul german Hamburg de unde au primit și numele.

10. Știați că încă din 2014 toate universitățile din Germania au fost obligate să renunțe la taxele de școlarizare pentru studenți, inclusiv pentru cei străini?

11. Circa 60% dintre cele mai populare viodeclipuri de pe YouTube sunt blocate sau cenzurate în Germania.

12. În jur de 2 milioane de femei cu vârsta între 13 și 70 de ani au fost violate de soldații ruși în timpul Celui de al Doilea Război Mondial.

13. Știați că abia în 2010 Germania a reușit să achite toate cheltuielile de război din Primul Război Mondial, stabilite prin tratatului de la Versailles?

14. În medie sunt găsite în jur de 5.500 de bombe din al Doilea Război Mondial în Germania.

15. În 1960, doi dintre membrii trupei Beatles au fost deportați din Germania pentru că au dat foc unui prezervativ.

16. Dachau, a fost prima tabără de concentrare nazistă deschisă în Germania cu 6 ani înainte de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial.

17. În timpul Primului Război Mondial, regele Angliei, țarul Rusiei și Impăratul Germaniei erau cu toții veri primari.

18. După ce a câștigat Cupa Mondială din 2014 cu țara sa, fotbalistul Mesut Ozil, și-a donat prima pentru cucerirea trofeului în valoare de 300.000 de euro unui spital din Brazilia pentru a opera 23 de copii.

19. Mai mulți nemți au fost uciși în bătălia de la Stalingrad de către ruși decât au fost uciși de americani în cel de al Doilea Război Mondial.

20. În Berlin există un proiect de construire a unei clădiri care să fie lăcaș de cult pentru creștin-ordotocși, mulsulmani și pentru evrei.

21. În Germania există o lege ce reglementează ce nume pot primi bebelușii.

22. Cei care imită salutul nazist în Germania, pot primi o pedeapsă de până până la 3 ani cu executare pentru săvârșirea acestui gest.

23. În Germania, o treime din energia totală produsă este din surse regenerabile.

24. În urma Tratatului de la Versailles, Germania a fost nevoită să plătească o datorie ce ar înseamna astăzi echivalentul a 96.000 de tone de aur.

25. Germania și Japonia au cea mai scăzută rată a natalității din lume.

26. Știați că 1% din populația Germaniei este imună la HIV?

27. Din 100.000 de germani, 8 dintre aceștia și-au mărit penisul prin operație, ceea ce face din Germania să fie țara cu cele mai multe operații de acest gen din lume.

28. Cea mai îngustă stradă din lume se află în oraşul geman Reutlingen. Se numeşte Spreuerhofstrasse şi măsoară 31 de centimetri lăţime.

29. În Germania sunt cele mai multe fan cluburi de fotbal din lume.

30. Germania a fost prima țară din lume care a implementat ora de „vară” pentru a câștiga mai mult timp să muncească vara fără a utiliza energie electrică. Aceste măsuri au fost luate în timpul Primului Război Mondial.

31. Știați că celebrul designer Hugo Boss a creat uniformele oficiale pentru Partidul Nazist şi pentru Organizaţia Tineretului lui Hitler?

32. În Germania există peste 1.000 de soiuri diferite de cârnați.

33. Cel mai lung cuvânt din limba germană esteRindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz. Aceasta înseamnă „law delegating beef label monitoring”, ceea ce în limba română nu are niciun sens.

34. Știați că festivalul dedicat berii, Oktoberfest, începe de fapt în luna septembrie, mai exact la sfârșitul acesteia?

35. În Germania există cele mai multe grădini zoologice din lume, peste 400.

Învață Germană Fără Profesor

Această pagină este creată și dedicată persoanelor care vor să studieze si să învețe Limba Germană. Cursurile noastre video sunt gratuite și pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile video conțin lecții pentru a ușura munca persoanelor dornice de a studia și învăța. Important! Nu oferim nici un fel de asigurari și nu garantăm nimic, videoclipurile și articolele de pe acest pagină au scop informativ. EN: We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the videos and articles on this page are for informational purposes.

You may also like...

%d bloggers like this: