De ce să înveți limba germana?

De ce să înveți limba germana?

Sunt multe motive pentru a învăța limba germană – mai jos ilustrăm 15 dintre acestea: 

Economic vorbind

  1. Germania este al doilea cel mai mare exportator din lume.
  2. Economia Germaniei se află pe primul loc în Europa și pe al patrulea loc în plan mondial. Economia sa este comparabilă cu cea a tuturor țărilor lumii vorbitoare de limba spaniolă.
  3. Germania este partenerul principal al României în materie de import și export (conform unei statistici publicate de către Camera de Comerț Româno-Germană în 2017).
  4. Investițiile germane în România se apropie de 10.000 Mil Euro, conform unei statistici BNR.

Germana are cel mai mare număr de vorbitori nativi din Uniunea Europeană (mai mulți decât engleza, spaniola sau franceza).

Germana se află printre cele zece cele mai frecvent vorbite limbi din lume. Este de asemenea și o limbă vehiculară în Europa centrală și de Est. Cât despre “ toți nemții vorbesc engleza oricum”? Este doar un mit.

25 premii Nobel pentru fizică, 30 pentru chimie și 25 pentru medicină au mers către cercetători din trei regiuni importante din Germania, pe când mulți laureați din alte țări s-au pregătit în universități din Germania. 11 premii Nobel pentru literatură au fost acordate scriitorilor germani și 7 nemți și austrieci au obținut Premiul Nobel pentru Pace.

Nemții sunt lideri mondiali în domeniul ingineriei.

Germana și engleza sunt similare. Multe cuvinte în germană sună și/sau arată la fel cum ar fi și cuvintele în engleză, pentru că aceste două limbi au aceleași rădăcini. De exemplu, privește aceste cuvinte:

Haus = house, Buch = book, Finger = finger, Hand = hand, Name = name, Mutter = mother,

schwimmen = to swim, singen = to sing, kommen = to come,

blau = blue, alt = old, windig = windy.

Lumea vorbitorilor de limba germană a produs câțiva dintre cei mai respectați regizori ai secolului XX – de la Fritz Lang la Rainer Werner Fassbinder, Wim Wenders și o nouă generație de directori trasnaționali precum Tom Tykwer și Faith Akin. Regizorii germani și austrieci precum Lang, Billy Wilder și Ernst Lubitsch au modelat, de asemenea istoria Hollywood-ului.

Germana, limba marilor idei

Germana este limba lui Goethe, Marx, Nietzsche și Kafka, a lui Mann, Brecht și Grass. Mozart, Bach, Beethoven și Schubert, Brahms, Schumann, Wagner, Mahler și Schönberg au vorbit și scris în germană, la fel au făcut și Freud, Weber, Einstein și Heisenberg, Kant, Hegel și Heidegger.

Germana este a doua limbă științifică cea mai frecvent utilizată în lume.

18% din cărțile din lume sunt publicate în limba germană și relativ puține dintre acestea apar vreodată cu traducerea în limba engleză.

Germana este poarta de acces la un învățământ superior de clasă mondială.

Multe dintre cele mai importante lucrări ale filozofiei, literaturii, muzicii, istoriei artei, teologiei, psihologiei, chimiei, fizicii, ingineriei și medicinei din lumea occidentală sunt scrise în germană și continuă să fie produse în limba germană.

Învață Germană Fără Profesor

Această pagină este creată și dedicată persoanelor care vor să studieze si să învețe Limba Germană. Cursurile noastre video sunt gratuite și pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile video conțin lecții pentru a ușura munca persoanelor dornice de a studia și învăța. Important! Nu oferim nici un fel de asigurari și nu garantăm nimic, videoclipurile și articolele de pe acest pagină au scop informativ. EN: We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the videos and articles on this page are for informational purposes.

You may also like...

%d bloggers like this: