Castelul Neuschwanstein – Scurt Istoric, Bavaria, Germania
Castelul Neuschwanstein – Scurt Istoric, Bavaria, Germania
Video de ©Octavst
Mulțumesc mult pentru Like și Abonare!
Abonați-vă la canalul meu de YouTube pentru a fi la curent cu cele mai noi videoclipuri.
Castelul Neuschwanstein reprezinta una dintre cele mai renumite atractii turistice din Bavaria si, totodata, una dintre cele mai fotografiate constructii din intreaga Germanie.
Zona castelelor face parte din celebrul Drum Romantic al Germaniei (Romantische Strasse / Romantic Road), traseu turistic plin de orase si obiective turistice deosebit de frumoase si interesante.
Castelul a fost construit in secolul XIX (intre 1869 si 1886), din initiativa Regelui Ludwig al II-lea al Bavariei, pe o stanca din apropierea Castelului Hohenschwangau, unde regele isi petrecuse verile in copilarie si adolescenta.
Nascut la Palatul Nymphenburg din Munchen, romantic si mare visitor, Ludwig al II-lea, care era rege de la varsta de 18 ani, a manifestat interes mai mult pentru construirea de castele si palate decat pentru politica (fiind, totodata, fascinat de muzica lui Wagner si de marile legende germanice).
Castelul a fost conceput ca un refugiu pentru rege precum si ca un omagiu adus lui Richard Wagner, de a carui opera, regele era indragostit. Operele lui Wagner se regasesc tematic in picturile murale din interiorul castelului
In viata regelui Ludwig al II-lea al Bavariei au existat doua mari obsesii: constructia de castele grandioase si pasiunea pentru Richard Wagner care i-a devenit si bun prieten.
Intr-o scrisoare adresata lui Richard Wagner, Regele Ludwig al II-lea a marturisit ca doreste sa reinvie vechile castele germanice in stilul vechilor cavaleri, undeva in varful muntelui, intr-o locatie inaccesibila. Se pare ca regele dorea sa recreeze cat mai bine arhitectura medievala.
Astfel, regele a ales pentru acest castel un peisaj idilic, de vis, pe un deal stancos, deasupra Lacului Alpsee, inconjurat de Muntii Alpi.
Acest castel reprezinta o viziune moderna a epocii medievale.
Schitele castelului nu au fost facute de un architect ci de un scenograf de la Teatrul Regal (Christian Jank), care s-a inspirat din decorurile operei Lohengrin compusa de Richard Wagner.
Frumusetea castelului i-a atras denumirea de “castelul din povesti”. El a servit drept model pentru Castelul Frumoasei Adormite construit la Disneyland.
De asemenea, acest castel s-a aflat pe lista celor 21 de finaliste pentru “Cele 7 noi minuni ale lumii” (nu a castigat, din pacate, doar a fost printre finaliste).
Regele a locuit in acest castel, singur, doar 172 de zile.
-~-~~-~~~-~~-~