Substantivul: Cum se formează pluralul?

◦ Substantivele de genul masculin si neutru cu terminatiile la singular -er, -en, -el, -chen, -lein la formarea pluralului nu primesc nicio terminatie. Unele substantive de genul masculin care la singular se termina in -er, -en, -el la plural primesc Umlaut.

◦ Majoritatea substantivelor de genul masculin si neutru, formeaza plurarul prin adaugarea sufixului -e. Substantivele de genul masculin la formarea pluralului primesc des Umlaut, substantivele de genul feminin care la plural primesc terminatia -e primesc totdeauna si Umlaut.

◦ Cele mai multe substantive de genul neutru, dar si unele substantive de genul masculin formeaza pluralul prin adaugarea sufixului -er, in acest caz adesea substantivele primesc si Umlaut.

◦ Substantivelor care se termina la singular in “-a”, “-i”, “-o” sau “-u”, abrevierilor si cuvintelor imprumutate din limba engleza la plural li se adauga terminatia -s.

◦ Substantivele cu terminatiile la singular -nis si -in isi dubleaza consoanele la formarea pluralului (exemple: die Lehrerin – die Lehrerinnen, das Ergebnis – die Ergebnisse etc.)

Învață Germană Fără Profesor

Această pagină este creată și dedicată persoanelor care vor să studieze si să învețe Limba Germană. Cursurile noastre video sunt gratuite și pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile video conțin lecții pentru a ușura munca persoanelor dornice de a studia și învăța. Important! Nu oferim nici un fel de asigurari și nu garantăm nimic, videoclipurile și articolele de pe acest pagină au scop informativ. EN: We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the videos and articles on this page are for informational purposes.

You may also like...

%d bloggers like this: