GERMANIA TURISTICĂ

Germania este a șaptea țară cea mai vizitată din lume, cu un număr total de 407,26 milioane de nopți în 2012. Acest număr include 68,83 milioane de nopți de vizitatori străini. În 2012, peste 30,4 milioane de turiști internaționali au ajuns în Germania, aducând în țară peste 38 de miliarde USD încasări de turism internațional. În plus, peste 30% dintre germani își petrec vacanța în propria țară, cea mai mare pondere mergând spre Mecklenburg-Vorpommern. Conform rapoartelor de competitivitate de turism și turism, Germania este considerată una dintre cele mai sigure destinații de călătorie din întreaga lume. Organismul oficial pentru turism în Germania este Consiliul Național al Turismului German (GNTB). Combinația internă și internațională de turism și turism contribuie în mod direct la peste 43,2 miliarde EUR la PIB-ul german. Inclusiv impactul indirect și indus, industria contribuie cu 4,5% din PIB-ul german și sprijină 2 milioane de locuri de muncă (4,8% din totalul locurilor de muncă).

În Germania există 39 de situri ale patrimoniului mondial UNESCO, inclusiv celebrele orașe vechi din Regensburg, Bamberg, Lübeck, Quedlinburg, Weimar, Stralsund și Wismar. Reperele cele mai vizitate ale Germaniei de către vizitatori sunt: ​​Catedrala din Köln (cu 6 milioane de vizitatori pe an), Berlin Bundestag (2,7 milioane), Hofbräuhaus Munchen (1,8 milioane), Castelul Heidelberg, Castelul Neuschwanstein, Dresda Zwinger, Fernsehturm Berlin și Catedrala Aachen. Europa-Park de lângă Freiburg este a doua cea mai populară stațiune de parc tematic din Europa, după Disneyland Paris. Cele mai vizitate parcuri naturale protejate sunt Lagunele Pomeraniene, Elveția Saxonă, Pădurea Bavariei, Jasmund, Marea Wadden, Alpii Berchtesgaden, Insula Harz și Mainau.

Germania este binecunoscută pentru diversele rute turistice, precum drumul romantic, traseul vinului german, drumul castelului, drumul din lemn-cadru și calea avenului german. Termenul comun german pentru un oraș vechi este Altstadt.

%d bloggers like this: