Lecția 46 – Verbe Regulate

Lecția 46 – Verbe Regulate – Lecții de Gramatică în Limba Germană

1.    Conjugarea verbelor regulate numite și “schwache Verben / verbe slabe” in limba germană este ușoară.

Majoritatea verbelor in limba germană sunt regulate. La verbele regulate rămâne vocala de bază neschimbată la toate formele, precum și la singular si plural. La baza verbului se adaugă o terminație. Terminația indică persoana.

2.     Conjugarea verbelor regulate

Forma de bază a verbelor nu se schimba la conjugare.

3.     Caracteristici fonetice la conjugare

·        Conjugare  +  e

La conjugarea verbelor este valabil: baza verbului + terminație. Câteodată se întâmplă ca baza verbului sa se termine cu: t, d, m sau n. Exemple pentru asemenea verbe sunt : arbeiten / a lucra, finden / a gasi, atmen / a respira, rechnen / a calculas.a.m.d. Urmarea sunt probleme la pronunţia la persoana 2. si 3. singular si persoana 2. plural. De aceea se adauga la aceste persoane un “e” intre baza verbului si terminatie.

Urmatoarele verbe aparțin acestui grup: antworten / a raspunde, arbeiten / a lucra, atmen / a respira, begegnen / a intalni, beobachten / a observa, bilden / a forma, bitten / a ruga, finden / a gasi, gründen / a intemeia, heiraten / a casatori, mieten / a inchiria, öffnen / a deschide, rechnen / a calcula, reden / a vorbi, retten / a salva, trocknen / a usca, warten / a astepta, zeichnen / a desena.

Exceptii sunt verbele cu terminatia bazei verbului in lm, ln, rm, rn ca de exemplu : lernen / a invata si qualmen / a fumega….

·        Conjugare – s

Rar baza verbului se termina cu s, ß, x sau z. Exemple pentru asemena verbe sunt: reisen / a calatori, reißen / a rupe, mixen / a mixa, reizen / a provocas.a.m.d. La aceste verbe cade la persoana 2. Singular “s”.”

Urmatoarele verbe aparțin acestui grup: beweisen / a dovedi, heizen / a încălzi, mixen / a mixa, reisen / a calatori, reißen / a rupe, reizen / a provoca, setzen / a aseza, sitzen / a ședea

·        Conjugare – e

Doar puține verbe nu se termină cu “en”, ci doar cu “n”. Exemple pentru asemenea verbe sunt: dauern / a dura, erinnern / a aminti, klingeln / a suna, lächeln /a zambi…La verbe care se termină cu l, cade la persoana 1. Singular “e”. Conjugarea se formeaza dupa cum urmeaza:

Următoarele verbe aparțin acestui grup:

googeln / a căuta pe google,

lächeln / a zambi,

klingeln / a suna,

sammeln / a aduna.

Următoarele baze de verbe se termină in r.

(ich ändere / eu schimb,

du änderst / tu schimbi,

er ändert / el schimbă,

wir ändern / noi schimbăm,

ihr ändert / voi schimbați.):

ändern/ a schimba, dauern /a dura (posibil doar in persoana 3. Singular!!!) , erinnern / aaminti, feiern / a serba, klappern / a pacani, verbessern / a corecta.

Video de ©Octavst

Mulțumesc mult pentru Like și Abonare!

Abonați-vă la canalul meu de YouTube pentru a fi la curent cu cele mai noi lecții.

http://www.youtube.com/user/octavst?sub_confirmation=1

Dacă vă doriți să învățați limba germană pe internet rapid, gratuit , fără profesor, vă recomand aceste cursuri utile atãt pentru începători și avansați.

Dacă vreți sa vizionați mai multe lecții de gramatică vă rog să apăsați pe linkul de jos:

Lecții de Gramatică în Limba Germană

Dacă vreți să vizionați mai multe lecții de Vocabular vă rog să apăsați pe linkul de jos:

Lecții de Conversație si Vocabular în Limba Germană

Dacă vreți să vizionați mai multe lecții de Conjugare vă rog să apăsați pe linkul de jos:

Lectii de Conjugare a Verbelor in Limba Germana

Dacă vreți să vă verificați cunoștințele în Limba Germană vă rog să apăsați pe linkul de jos:

Test Germana Nivel A1

Abonați-vă la canalul meu de YouTube pentru a fi la curent cu cele mai noi lecții.

http://www.youtube.com/user/octavst?sub_confirmation=1

Învață Germană Fără Profesor

Această pagină este creată și dedicată persoanelor care vor să studieze si să învețe Limba Germană. Cursurile noastre video sunt gratuite și pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile video conțin lecții pentru a ușura munca persoanelor dornice de a studia și învăța. Important! Nu oferim nici un fel de asigurari și nu garantăm nimic, videoclipurile și articolele de pe acest pagină au scop informativ. EN: We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the videos and articles on this page are for informational purposes.

You may also like...

%d bloggers like this: